Tuan kiadó A könyvesbolt
 Belépés 
 

Regisztráció

 
The-Room
 
Megtévesztés - Mass Effect 4.
 

Kedves olvasóink, vásárlóink, játékostársaink!

Pár napja igen régi álmunk vált valóra, s örömünket veletek is szeretnénk megosztani. Lassan már másfél esztendeje dolgozunk azon, hogy szerep-, társas, kártya- és stratégiaijátékos rendezvényeinknek, hétköznapi összecsapásainknak méltó helyszínt találjunk. Most minden álmunk valóra vált. Nem csak az Andrássy úton található boltunk kap új belsőt, de a kibővülő könyvesboltunk egy klubhelyiséggel, illetve kávézóval is gazdagodik.

Pár szemfüles vásárlónk már felfigyelt a pár napja lassan ürülő boltkészletre, a fogyatkozó bútorokra. Most nekik is örömmel jelentjük, hogy az átalakítás kezdetét vette, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor február 10-ére be is fejeződik. Nem kell megijedni, az ajtón a zárva tábla csak időszakosan tűnt fel, hogy kicsivel több, mint két hét múlva egy megújult sokkal szebb és sokkal több szolgáltatást nyújtó játszóhellyel, illetve könyvbarlanggal álljunk rendelkezésetekre.

Mik is lesznek az újdonságok:

  • a felső szinten a terepasztalok, illetve kártya- és társasjátékok kapnak helyet.
  • a NégyKapu egyesület szerepjáték klubja is állandó helyszínt kap.
  • a földszinten, az egykori bejáratunk mögött a klubhelyiséget is kiszolgáló kávézó nyílik.
  • a Könyvesbolt egykori ad-hoc jellegű könyv-fejvadász szolgáltatása állandósul, s a korábbinál sokkal szélesebb sci-fi, illetve fantasy választékkal, figurákkal, játékokkal várunk titeket.

Az elkövetkező napokban igyekszünk a kialakult és megvalósított ötleteinkről, terveinkről tájékoztatni titeket, illetve megértéseteket kérjük a webshop-ügyintézés lelassulása miatt.

Kedves olvasóink, vásárlóink!

A galaxis minden fejlett társadalma a Protheánok technológiájára támaszkodik, ez az ősi faj ötvenezer évvel ezelőtt tűnt el. A protheán technológia rejtekhelyének 2148-as marsi felfedezése után az emberi faj szétrajzott a csillagok között; a legújabb csillagközi faj küzd a galaktikus közösségben elfoglalt hely jogáért.

David Anderson parancsnok és barátainak történetét meséli el ez regénysorozat.

A négy részes regényfolyam most engedményesen megvásárolható a webshopunkban, illetve a Könyvesboltban 7290 Forintos áron.

Mass Effect-sorozat - 7290 Forintért

Kedves olvasóink, vásárlóink!

Óvakodj a Tövisek Hercegétől…

Kilencévesen végignézte, ahogy anyját és öccsét meggyilkolják. Tizenhárom évesen már egy vérszomjas rablóbanda vezére.

Tizenöt évesen király akar lenni…

Húszévesen még feljebb tör!

Jorg Ancrath története egy igen ismerős, mégis távoli világba kalauzol el minket, ahol régi és új, technika és mágia keveredik.

A kötetek együtt és engedményesen is megvásárolhatóak a Könyvesboltban, illetve a webshopunkban.

A teljes sorozat most 12.580 Forint helyett csak 9990 Forintért.

Mark Lawrence – Tövisek hercege

Mark Lawrence – Tövisek királya

Mark Lawrence – Tövisek császára

Kedves törzsvásárlóink, érdeklődők!

Idén karácsonykor a szokásos törzsvásárlói akciónk helyett, új kedvezményekkel, ajándékokkal igyekszünk kedveskedni régi és új vásárlóinknak egyaránt.

A szokásos karácsonyi törzsvásárlói - 20%-os minden termékünkre érvényes - kedvezményünk mellett karácsonyig minden nap újabb és újabb termékekre, illetve könyvsorozatokra hirdetünk meg ennél is komolyabb akciókat, engedményeket.

Indulásképpen a mai naptól a méltán híres videojáték, a Halo világát feldolgozó könyvsorozatunk első három része elérhető törzsvevőink számára 9.670 Forint helyett együttesen 4.990 Forintért.

A kissé komolyabb témájú scifiért rajongó olvasóinknak figyelmébe pedig Jack McDewitt öt részes Benedict-sorozatát ajánljuk, amely, most csomagáron 14.950 Forint helyett 11.110 Forintért vásárolható meg könyvesboltunkban.

Különleges akciónk 2013. december 31-ig, vagy a készlet erejéig tart.

Hogyan lehet törzsvásárlónk:

Minden, honlapunkon regisztrált vásárlónk, felhasználónk jogosult a törzsvásárlói kedvezményre. Amennyiben még nem vásárolt nálunk, vagy nem rendelt honlapunkról, akkor a Könyvesboltban - 1062 Budapest, Andrássy út 86. - igényelheti törzsvásárlói kártyáját, amelyhez csak egy e-mailcímre van szüksége, vagy regisztrálnia kell honlapunkon.

Törzsvásárlóink vásárlásai után 2013. december 31-ig a vásárlás összegének húsz százalékát minden a webshopban, vagy a Könyvesboltban forgalmazott termékre levásárolható ajándékutalvány formájában jóváírjuk, amely 2014. március 31-ig levásárolható.

Kedvezményeink más kedvezményekkel össze nem vonhatók.
Könyvajánló - John Scalzi - Vének háborúja

Amikor először kezembe vettem ezt a könyvet, kissé elbizonytalanodtam, hogy biztosan jó választás-e. Bár ajándék lónak, ugye... A kötet borítója alapján az volt az első benyomásom, mintha egy Időzsaru vagy más hasonló című dinoszauruszok korából származó film lerágott történetét akarná elmesélni. Az eredeti borítón űrhajók vannak, kötet mostani borítóján egy a főhősre utaló arckép-pár kapott helyett. A regény tartalmának ismerete nélkül elég furcsa. félrevezető - utólag ül a mondanivaló, de így elég elriasztó. Ráadásul, ahogy elolvastam, a hátoldalán található ajánlót is jócskán átalakították az eredeti angol nyelven íródott verzióhoz képest. Gyakorlatilag már a fülszöveg első mondatában megnyilvánuló Scalzi-féle humort száműzték valahová a hátlap második felébe.

Folytatás...


Megérkezett: Karen Travis -Jacinto romjai - Gears of War

Augusztus 21-én debütált magyar nyelven a Gears of War sorozat második része a Jacinto romjai, a kötet megvásárolható a Webshopban. Katt ide.

A kasszasikert hozó videojáték alapján íródott regény azoknak a férfiaknak és nőknek a lenyűgöző története, akik a bolygó embernépeinek fennmaradása és tökéletes pusztulása között álltak, s akiknek most szembe kell nézniük tetteik következményeivel.

A túlélésért vívott brutális, tizenöt évig tartó háború után a Törvényes Államok Koalíciója rákényszerül, hogy a Sáska Horda megállítására tett végső erőfeszítésével elpusztítsa az emberiség utolsó megmaradt városát, Jacintót. A túlélőknek menekülés közben le kell győzniük a megmaradt, bosszúra éhes Sáskákat, miközben a fagyos vadonban küzdenek a túlélésért. Marcus Fenix, Dom Santiago és katonatársaik azért harcolnak, hogy a jacintói menekülteket egy biztonságos menedékbe juttassák, de egy törvények nélküli, új világban találják magukat, ahol az ellenség az ember – ugyanolyan mindenre elszánt és veszedelmes, akár a Sáskák.

Ez a regény egy felnőtteknek szóló videojáték alapján készült.


David Gibbins: Karthágónak vesznie kell - Új megjelenés

Előrendelhető: Várható megjelenés - 2013. szeptember 3.

A TWR könyv előrendelői a könyv mellé egy 2000 Ft értékű játékszoftvert kapnak ajándékba.

Megrendeléshez Katt ide!

Kárthágó Kr. e. 146.

„Scipio Fabius vállára tette a kezét. Míg újra nem találkozunk barátom. Ebben a világban vagy a következőben.”

Ez Fabius Petronius Secundus római legionárius és centurió, valamint hadvezére, Scipio Aemilianus felemelkedésének története. Mely a Nagy Sándor birodalmát megpecsételő, makedónok ellen vívott első csatától, végigvezet minket, az Észak-Afrikára kiterjedő véres háborúig, majd Karthágó ostromáig.

Scipio sikerei csodálatot és tiszteletet váltanak ki, de egyben kapzsiságot és féltékenységet is szülnek – legszorosabb szövetségeseitől legelkeseredettebb ellenségeiig. És ott van még Julia is, a Caesar családból – a kiszámíthatatlan lány, aki Scipiót szereti, de annak vetélytársával, Paulusszal jegyezték el –, aki csúf viszály kiváltója lesz.

Végül Scipiónak csak egyetlen kérdésre kell majd válaszolnia: mi mindent képes feláldozni a látomásért, amit Rómáról alkotott?

A Könyvről

A bestseller, a Total War sorozat része, a Total War: Rome II játék által ihletett regény, melyet egy nagy ívű regénysorozat első részeként üdvözölhet az érdeklődő közönség. Nem csak egy ember sorsát meséli el a mű, hanem egy borzasztóan korhű időutazás az ókori Róma katonai taktikáinak, és politikai intrikáinak izgalmas világába.

„Fabius megpróbálta felidézni, mit mondott neki az öreg centurió a csatáról. Nem látsz majd mást magad előtt, csak egy alagutat, és ez az alagút lesz a világod. Tisztítsd meg az alagutat az ellenségtől, és túlélheted. Ha megpróbálod azt nézni, mi folyik az alagúton kívül, ha leveszed a szemed azokról, akik téged figyelnek, meghalsz.”

A Szerzőről

David Gibbins hét további történelmi kalandregény szerzője, többek között az ő tollából származik, az Atlantisz című nemzetközi bestseller. Majd egy évtizeden át tanított, ókortörténetet, régészetet és művészettörténetet Angliában, majd a tanítással felhagyva, írói szenvedélyének engedve lett főállású regényíró.

Új kötetek érkeztek a Könyvesboltba

Mark Lawrence: Tövisek királya - A széthullott birodalom trilógia 2. kötete.

Ára: 4495.- helyett a webshopunkban 3820.- + postaköltség, vagy a boltban megvásárolva 4045.-

Az angol nyelvű fantasy blogok, honlapok 2012-es évet értékelő listáinak, illetve olvasói szavazásainak összesítése alapján ez a kötet lett 2012-ben a legjobb angol nyelvű fantasy regény. A trilógia első kötete a Tövisek Hercege itthon is nagyon szép sikert ért el, várhatóan tovább is nő még az érdeklődés a sorozat iránt.
A fiú, aki király akart lenni, megszerezte a trónt...
Csaták százai perzselik fel a földeket, amint nagyurak és kiskirályok viaskodnak a széthullott birodalom uralmáért. A galádul lemészárolt anyja és öccse megbosszulásához vezető hosszú úton Honorous Jorg Ancrath herceg kiderítette, kik állnak valójában e végtelen háború mögött. Megismerte a játszmát, és elhatározta, hogy ő fogja letarolni a táblát, bármi áron.
Húszezres hadsereg vonul Jorg vára ellen, a próféciák és a nép istenített bajnokának vezetésével. Minden becsületes ember azért fohászkodik, hogy ez a dicső lovag egyesítse a birodalmat, begyógyítva sebeit. Minden jó király tudja, hogy meg kell hajolnia a túlerő és a jövendölések előtt, ha másért nem, hogy népét és birtokát mentse. De Jorg király nem jó király.
Jorg tisztában van vele, hogy a nála sokkal erősebb ellenséget tisztességes harcban nem győzheti le. Ám a tisztességes játszma sohasem szerepelt a tervei közt.
A szépirodalom és a fantasy határait egybemosó regényt a neves műfordító, Gy. Horváth László (Gépnarancs, A hobbit, Pi élete stb.) ültette át magyar nyelvre.

Ian M. Banks - Félelmetés géjpezet
Ára: 3280.- helyett 2950.-, kapható a Könyvesboltunkban.

Sessine gróf halni készül, ezúttal utoljára…

Gadfium, a tudós, különös üzenetet kap a Vándorkövek völgyéből, amire már évek óta várt…
Mindeközben pedig Latra, a látó, egy elveszett hangya után kutat, egyre mélyebbre merülve a kód káoszában…
Aztán egy csapásra minden megváltozik.
Sűrűsödik a naprendszerben terjeszkedő köd, s bár még pislákol némi fény Serehfa falai fölött, a katasztrófa megállíthatatlanul közeledik. Tudja ezt a király, tudják a tanácsnokai is, mégis folytatják a mérnökök ellen vívott, esztelen háborújukat.

A kód titokzatos teremtményei tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és mindent egy lapra tesznek fel: követet küldenek az emberek világába.

Új kötetek érkeztek a Könyvesboltba

John Scalzi - Szellemhadtest

Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti, űrbéli gyarmatai ellen három intelligens faj szövetkezik. Három faj és egyetlen ember. Az emberiség egyetlen reménye az, hogy az áruló tudós a dezertálása során hátrahagyta az elméjéről készült biztonsági másolatot. De senki nem tudja, hogyan lehetne azt felhasználni. A Gyarmati Véderő Szellemhadteste soha nem az erkölcsi aggályairól volt híres, így megpróbálja egy klónkatonájába ültetni a lemásolt lelket... elvégre a háborút nekik kell megakadályozni, és ezért a célért mindenre hajlandóak.

Scalzi ott folytatja a sodró lendületű katonai sci-fit, ahol a "Vének háborúja" véget ért, még lebilincselőbb történettel és emelve a téteket. Megfiatalított vének és gyorsan öregedő fiatalok vívják a különleges háborút, ami pontosan olyan, mint az összes háború a történelemben: végtelenül mocskos. Az egyetlen menedék, ha valaki megtalálja magában az erkölcsi iránytűt, ahogyan az Scalzi kalandos sorsú főhősének is sikerült. De elég lesz-e most is ennyi, ebben a mindent elsöprő háborúban?

A kötet megvásárolható a Könyvesboltunkban.
Ára: 2980.-


Greg Egan - Diaszpóra

Íme, az árva! Olyan világba született, amely nem is valódi. Digitális lény, akit elmemagból növesztettek, semleges nemű, virtuális polgár szondák, műholdak és szerverek végtelen hálózatában, mely átszövi az egész Naprendszert a külső bolygóktól a Nap háborgó felszínéig.
A XXI. századi Introdus óta az emberiség drasztikus változásokat eszközölt önmagán. A legtöbben a halhatatlanságot választották, csatlakoztak a poliszokhoz, tudatos szoftverekké váltak. Mások a gleiznerlét mellett döntöttek: eldobható, felújítható robottestekbe költözve nem vesztették el a kapcsolatot az erők és a súrlódás fizikai világával. Sokan közülük végleg elhagyták a Naprendszert fúziós meghajtású űrhajóikkal. És vannak, akik a végsőkig kitartanak. Ők a Föld sarában és dzsungeleiben hátramaradt húsvérek: egyesek álommajmokká sorvadtak, mások a tengerben lubickolnak vagy a levegőben repdesnek, a statikusok és a hídverők pedig élhető emberi sorsot próbálnak kovácsolni maguknak.
A polgárok gondtalan nyugalmának azonban egy csapásra vége szakad, amikor egy nem várt katasztrófa éri a húsvéreket, mely arra enged következtetni, hogy a poliszok jövőjét a természet törvényeinek fittyet hányó, bizarr asztrofizikai folyamatok fenyegetik. Így hát az árva polgárok és húsvér menekültek egy csoportjával karöltve nyomába ered a tudásnak, amely egyedül szavatolhatja a biztonságukat...

A kötet megvásárolható a Könyvesboltunkban.
Ára: 3490.-

Lauren Beukes - Moxyland

Vágod, mi folyik a világban? Azt hiszed, tudod, kié a valódi hatalom? Rohadtul fogalmad sincs róla. A Moxyland véresen hiteles thriller a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról. Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő celebek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe.
Kendra, egy művészeti iskoláról kibukott fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől, amelynek dolgozik; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok, amikkel pénzért játszik, sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat...
Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt-vel - kerül, amibe kerül.

A kötet megvásárolható a Könyvesboltunkban.
Ára: 2990.-

Brandon Sanderson - Ködszerzet VI

Ki is a Korok Hőse?
A Végső Birodalom megdöntése és a szabadság kivívása érdekében Vin végzett az Uralkodóval. Ennek eredményeként azonban a Mélység - a mindent elborító köd halálos megnyilvánulási formája - visszatért, nyomában sűrű hamuesőkkel és egyre hevesebb rengésekkel. Úgy tűnik, az emberiség sorsa megpecsételődött.
Elend Venture császár, aki a Megdicsőülés Kútja végén csak ködszerzetté válva menekülhetett a halál torkából, abban reménykedik, hogy sikerül rábukkannia az Uralkodó által hátrahagyott nyomokra, amelyek segítségével megmentheti a világot. Kedvesét, Vint eközben emészti a bűntudat, amiért hagyta magát félrevezetni, és szabadon engedte a Kútban lakozó, Romlás néven ismert misztikus erőt. Romlás a világ pusztulására tör, és lehetetlennek tűnik, hogy ebben bárki képes megakadályozni.

A kötet megvásárolható a Könyvesboltunkban.
Ára: 2990.-


 

Legfrissebb:

Utolsó hozzászóló: Goston
A leírás ugyan nem írja le egyértelműen, de a lélekcsapda(...)
2014-04-19 16:04:53
 

 
Utolsó hozzászóló: tomcsiga9
Tényleg olyan nagy kérés lenne, hogy valamilyen érdemleges(...)
2014-04-11 12:22:30
 

 
Utolsó hozzászóló: reka
várható még valaha folytatás, vagy már ne is(...)
2014-03-28 19:10:07
 

 
Utolsó hozzászóló: Lathan Aria
Üdvözletem!

Sajnos egyelőre még nincs biztos(...)
2014-03-25 16:57:04
 

 
Utolsó hozzászóló: tatu
Köszi a választ! Amúgy én is pontosan így gondolom, h e(...)
2014-03-09 19:25:51